Ana içeriğe atla

Kaykay türleri ve nasıl kaykay seçilir?

Herkese merhaba!

Bugün size nasıl kaykay seçilir ve kaykay türleri nelerdir bunlardan bahsedeceğim. Öncelikle ben İstanbul'da yaşadığım için şehir içi kullanıma uygun bir kaykay seçtim. Fotoğrafını sizinle aşağıda paylaşıyorum. Bu kaykaylara pennyboard deniyor.
Bu kaykayı Decathlon adlı web sitesinden geçen sene 350 TL'ye almıştım. Taşıması tahta kaykaylara göre daha hafif, daha çabuk hızlanıyor, ve sağ sol dönüşlerde yönlendirmesi tahta kaykaylara göre daha kolay. Sadece o yöne yönelmeniz yetiyor. Tahta kaykaylarda ise o tarafa doğru dönüp yan binmek gerekiyor. Bu nedenle penny boardlarda (yani benim kaykayımda) yönlendirme ve dik durmak daha kolay.

Daha sonrasında ise Bebek'te çalıştığım için yanımda taşıması kolay olsun diye aşağıdaki kaykayı aldım. Bu da mini pennyboard olarak geçiyor. En küçük boy kaykay! Eğer ayaklarınız küçükse binmesi oldukça kolay. Sırt çantasının arkasına takarak da yanınızda taşıyabiliyorsunuz.
Şimdi ise sizinle diğer kaykay türlerini paylaşacağım. Aşağıdaki ise en lüks kaykaylardan biri. Bambu ağacından yapılma ve Arbor Skateboard markası adı altında satılıyor. Türkiye'de sadece Vakko'da var. Bu nedenle fiyatı biraz tuzlu, yaklaşık 1200 TL! Ama bence değer :) 
Bu kaykay bir tasarımcı tarafından Arbor Skateboards'a özel olarak hazırlandı. Üstündeki çizimler el çizimleri. Zaten kaykayların çoğunun üst kısmında desen olmuyor. Binildiği için çok çabuk soyuluyor, bu nedenle kaymayacak, zımpara kağıdına benzeyen bir kağıttan yapılıyor. Fakat bu kaykay bambu ağacından olduğu için üst yüzeyi parlak, fakat bambu ağacları kaymadığı için sorun yok. Bu kaykaylar longboard olarak geçiyor. Yani uzun yolda ve yokuşlu yollarda kullanmak için oldukça uygun.

Sırada ise Arbor Skateboards'tan başka bir beğendiğim kaykay var, hareket yapmak için uygun kaykaylar! Bu kaykaylardaki olay ise kaykay üstünde zıplama, pistte hareket yapmak için oldukça uygun. Tasarım kaykaylara göre de fiyatı daha ucuz yaklaşık 650 TL. 

Kaykay türleri şimdilik bu kadar, ileriki derslerde daha profesyonel kaykayları sizinle paylaşacağım. Bir sonraki yazımız ise İstanbul'da kaykaya binebileceğiniz bölgeler olacak! Kendinize çok iyi bakın!

Fotoğraflar : Arbor Skateboards Ana Sayfasından alınmıştır. 

Yorumlar

  1. Büyük olan kaykayı ben de kullanıyorum güzel akıcı hala kullanıyormusunuz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kaykay Severler İçin Doğum Günü Hediyesi Önerileri

Herkese merhaba arkadaşlar! Bugün kaykay severler değil ama yakınları için bir yazı hazırladım. Yazımızın konusu kaykay severler için hediye önerileri! Ben favori eşyalarımı sizin için bir araya getirdim. Hediye Önerisi 1: Kaykay Temalı Pasta Kaykay temalı pasta için benim favori pastanem Pelit. Genellikle tüm pastaları orada yaptırıyoruz. İstediğiniz şeyin fotoğrafını göndermeniz yeterli! Hediye Önerisi 2: El kaykayı Eğer arkadaşınız bir kaykay sevdalısı ama binebilecek çok vakti yoksa, ona bir el kaykayı hediye edebilirsiniz. Bu kaykaylar genelde Akasya Acıbadem'deki Hamleys oyuncakcısında mevcut ben de oradan almıştım. Aslında normal kaykaya binmekten çok daha zor :) Hediye Önerisi 3: Vans Kaykay Ayakkabısı Bir kaykay severin en sevdiği şey tabii ki kaykay ayakkabısı. Bunun için de önemli olan eskimeyen bir kaykay ayakkabısı almak, önceden de favorim olduğunu belirttiğim gibi Vans ayakkabılar. Taksim Vans'ta bulabilirsiniz. Görüşmek üzere!

Kaykay Nedir?

Kaykay Amerika'nın Florida Eyaletinde ortaya çıkmıştır. Sörfçülerin kötü hava koşullarında kendilerine buldukları bir yöntem olan kaykay Türkiye'de çocuklara uygun görülse de yurtdışında oldukça ünlüdür.   Yurtdışında kaykayın en ünlü ve en eski isimlerinden biri Tony Hawk'tır. Adına bir sürü oyun, kaykay koleksiyonu gibi ürünler çıkartılmıştır.  Aslında birçok marka kaykay sporu için ortaya çıkmıştıtr. Örneğin VANS, Stance Socks, Eastpak gibi markalar :) Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere!